Weekbrief 27 - 2018

voorblad
15-07-2018 Jeugdkamp 2018
ad01.jpg
U13: Succesvol teamwork tijdens thriller
u13-succesvol-teamwork-tijdens-thriller (7602) afbeelding

Spoiler alert: we beginnen met het eind. U13 boys en Ruben: Gefeliciteerd met deze mooie overwinning!

Wat een ontzettend spannende wedstrijd op Veld 2 zaterdagochtend 7 juli. Het trouwe publiek van de U13 was op deze zonnige morgen uiteraard weer aanwezig, en is nooit te beroerd om de handen uit de mouwen steken, ook al is het nog maar half negen. Terwijl de U13 boys met bags sleepten, het touw fixten en alvast de warming-up deden, regelden de ouders een tafel (speciale dank aan Remco E), koffie, koekjes, bekers, water, stoelen, scorebord op een goed zichtbare plek etc… Het is iedere keer weer een kleine operatie om alles op Veld 2 in gereedheid te brengen, maar als je eenmaal zit, dan zit je ook goed. Het zwart-witte hondje huppelde weer vrolijk langs de boundary, en iedereen had er zin in; tegenstander Bloemendaal inclusief. Met vijf meiden en vier jongens sterk besloten de gasten eerst te gaan fielden.

Openingspaar Tijs (14 runs) en Christian (15 runs) hielden samen 10 overs stand, en met 53 runs op het bord maakten ze plaats (retired not out) voor nummers 3 Kjelt, en 4 Sven T. Het eerste wicket viel helaas direct daarna – Kjelt (0) kon teleurgesteld retour, en bowler David maakte er zelfs een wicketmaiden van. Ook bowler Lot zag haar kans schoon, deed het wicket van Sven (1) kort daarop sneuvelen en maakte ook even later korte metten met nr 6 Jesse (1×4). Batsman nr 5 Thomas stond stevig in z'n schoenen, en na een viertje op z'n eerste bal verdedigde hij z'n wicket over na over. Met uiteindelijk 23 runs voor hem en het totaal ondertussen op 112, belandde met een weliswaar prachtige boog de bal helaas in de handen van een Bloemendaalse fielder. Nr 7 Ferry – met nieuwe zomerse coupe en grenzeloos enthousiasme – had een tijd lang een stevig partnership staan met Thomas. Het bowlen van wederom Lot, en ook Maghalie slachtofferde echter zijn partners batsmen nr 8 Nikay (5) en nr 9 Sven B (0) .

Chris en Tijs mochten gelukkig nog terug in – want retired not out. Maghalie was echter resoluut en trefzeker: Chris' wicket ging direct aan diggelen op een score van 130. Tijs kwam Ferry nog even gezelschap houden op de pitch, maar op de derde bal in de 25e over ging Ferry run out en sneuvelde het achtste wicket. Excelsior'20 133 all out – onthoud die score, dan snapt u de spanning aan het einde van de tweede innings.

Na de limonade opende Kjelt de bowlerij voor Excelsior'20. Op de pitch Marieke die in de vorige ontmoeting 43 runs had geslagen – een geduchte opener dus. Kjelt en Christian kregen haar dan ook niet van de mat in de eerste vier overs.

Thomas, die bij het batten al bewezen had in uitstekende vorm te verkeren, kon op z'n eerste bal direct het wicket van batsman nr 2 noteren, dankzij de mooie vang van Christian die precies op de goede plek stond. En drie ballen verder liet Thomas het wicket van batsman nr 3 sneuvelen. Twee runs voor twee wickets in je eerste overs, daar kun je als bowler mee thuiskomen. Niet veel later stuurde hij eveneens batswoman nr 4 clean bowled terug naar de kant. De titel man-of-the-match is welverdiend.

Een misverstand tussen Marieke (nr 1) en Nienke (nr 5) midden op de pitch en goed teamwork van de Excelsior20 fielders leidde tot een run out voor Marieke.

De scorebordjes 37 na 7 overs voor het verlies van 4 wickets werden opgehangen. Ferry zat lekker in de wedstrijd en na een mooie bowlingactie op Nienke, ving hij zelf de bal.

In vier overs bowlen waren dankzij Ferry en Thomas vijf wickets gevallen en het publiek van beide teams zat op het puntje van de stoel. Wat een sensatie…

De Bloemendaalse batters David (nr 6) en Pien (nr 7) lieten zich echter niet zomaar inpakken door de andere bowlers. Geconcentreerd sloegen ze de ene na de andere run in een mix van singles en viertjes (5×4 voor David) en kroop de score naar 100 in de 18e over, zonder een wicket te verliezen. Door run out ging nr 7 van het veld en stonden er 104 runs op het bord.

Kjelt had inmiddels de wicketkeeper gloves overgenomen van Tijs en die laatste sloeg direct toe als bowler waardoor het 7e wicket (van David) sneuvelde. Met een totaal van 31 runs verzuchtte de jongen terwijl hij van het veld afkwam 'hè hè eindelijk, ik heb het zooo warm'…

Behalve de temperatuur, liep ook de spanning nu echt op. Bloemendaal 108 runs voor 7 wickets in 19 overs, met een target van 133. Vaders langs de kant kregen kramp in de vingers van het doorgeven van de tussenstanden op de telefoon, het publiek begon meer en meer te ijsberen langs de boundary en zelfs het hondje huppelde een tikje nerveus.

Grote complimenten voor batswoman Maghalie (nr 8) en batsman Jelmer (nr 9) die heel berekenend en zonder risico's te nemen, rustig bleven. "Als ze dit samen maken, zijn ze echt de koning" verzuchtte een Excelsior vader. De score kroop op door een viertje en een aantal singles, en Excelsior bowlde weinig extra's. In de 24e over stonden er 125 runs v 7 wickets op het bord. Bloemendaal moest 9 runs uit 6 ballen halen, Excelsior had nog 1 wicket te gaan.

Tijs was de gelukkige bowler voor de laatste over. Een tweetje, een dotje, een bye, een wide (ja Ruben gaf een wide – goudeerlijk tot op het eind – keurig opgevoed door z'n ouders natuurlijk). Het target van 134 kwam nu echt dichtbij voor Bloemendaal en dat zou een geweldige beloning zijn voor het harde werken van de laatste twee batters. Nog een single, een bye… Een score van 131 runs en nog 1 bal te gaan. Bloedstollend, nagelbijtend – woorden te kort om de spanning in die laatste minuten te beschrijven. Tijs nam nog één keer een aanloop, z'n laatste bal in de laatste over: WICKET!

De ontlading knetterde door de lucht, gejuich steeg op uit vele kelen, de handen gingen op elkaar, wat een blijdschap. Gestreden, gevochten en gewonnen.

Na het verlies met slechts 14 runs verschil vorige week tegen Quick Haag (waarbij Excelsior met maar 7 spelers was) werd deze overwinning gevierd als een kampioenschap.

Klasse, mannen!

Foto's
RoFaloop zondag 12 augustus
rofaloop-zondag-12-augustus (7600) afbeelding

In de jaren 2004-2006 werd door het Familiehuis Daniel den Hoed (waar ik sinds 1999 vrijwilliger ben) de Homerun georganiseerd waaraan ook diverse Excelsior '20 leden hebben deelgenomen; zie foto uit 2005. Op zondag 12 augustus as. wordt door het Familiehuis en "mijn" Roparunteam 40 Daniel den Hoed de RoFaloop georganiseerd. Voor het waarom en hoe verwijs ik je graag naar de actiepagina https://www.pifworld.com/nl/events/LCbfgUqGrQI/rofa-loop/about.
. De loop start om circa 10.30 uur en is circa 12,5 km. Het is geen wedstrijd maar de lopers steunen Ronald bij het volbrengen van zijn missie. Deelname is kosteloos maar we stellen een vrijwillige bijdrage zeer op prijs ten bate van het nieuwe Familiehuis dat in 2020 aan de Coolhaven in gebruik wordt genomen. Kan je niet meelopen maar wil je wel Ronald (en daarmee het Familiehuis) financieel steunen, klik dan op de link van de actiepagina.
Wil je meelopen, meld je dan aan via familiehuis@erasmusmc.nl.banner 0
T20 ICC WOMEN'S WORLD QUALIFIER 2018
t20-icc-women-s-world-qualifier-2018 (7599) afbeelding

Nederland dames cricketteam, met 5 Schiedamse cricketsters, verloor op 1 run in een zinderende wedstrijd van de United Arab Emirates bij Kampong. Classificatie voor het WK in de West Indies.

Foto's
stand van zaken in de Topklasse T20 competitie
stand-van-zaken-in-de-topklasse-t20-competitie (7598) afbeelding

Gisterenavond werden er veel vragen gesteld over hoe het T20 toernooi nu verder verloopt. Hier het antwoord:

De nr's 1 van elke poule plaatsen zich automatisch voor de 2e kwart finale ronde.
De nr's 2 en 3 van elke poule spelen in de 1e kwart finale ronde een extra wedstrijd om te bepalen wie zich ook plaatsen voor de 2e kwart finale ronde.

In de Rijnmond poule is de stand op dit moment als volgt:

1. Excelsior'20 4 - 6 (punten gemiddelde: 1,5, NRR: 1,08)
2. Hermes DVS 4 - 6 (punten gemiddelde: 1,5 NRR: 0,76)
3. VOC 3 - 4 (punten gemiddelde: 1,33 NRR: 0,46)
4. Sparta 3 - 0
5. Punjab CCR 4 - 0
(aan de berekeningen van NRR kunnen geen rechten verkregen worden, zijn eigen berekeningen en niet die van KNCB)

VOC speelt komende dinsdag 10 juli tegen Sparta en bij winst zal uiteindelijk de NRR beslissen wie nr. 1, 2 en 3 worden in de poule.

De data van de kwart finale ronden en de finale dag zijn nog niet bekend.
Ook de plaats van handeling van de finale dag is nog onbekend.

Wij houden u op de hoogte!

KNCB Topklasse T20 wedstrijd Excelsior'20 v Punjab CCR
kncb-topklasse-t20-wedstrijd-excelsior-20-v-punjab-ccr (7597) afbeelding

We waren het bijna vergeten, u wellicht ook, maar morgenavond speelt het 1e elftal de KNCB Topklasse T20 wedstrijd tegen Punjab CCR, waar plaatsing voor de kwart finale op het spel staat!!!

Het zal prachtig weer zijn, het veld een plaatje, het outfield razend snel dus alle ingrediënten voor een spannende en goede pot T20 cricket!!!

Komt u ook de jongens aanmoedigen en een lekker koud biertje / wijntje drinken?

banner 1
ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg