Weekbrief 20 - 2018

voorblad
01-06-2018 ​Voorjaarsklaverjassen "GAAT NIET DOOR"
02-06-2018 Zomercarnaval met Trafassi
16-06-2018 Slotdag zaterdag 16 juni
19-06-2018 Ouderavond Jeugdkamp
15-07-2018 Jeugdkamp 2018
ad01.jpg
U15 krijgt cricketles van Sparta
u15-krijgt-cricketles-van-sparta (7505) afbeelding

U15 krijgt cricketles van Sparta

Het verhaal van deze wedstrijd begon zondag in alle vroegte in de mist en eindigde uiteindelijk onder strakblauwe hemel met een aangenaam priemend zonnetje. En wat daar tussenin gebeurde?Dat was niet veel goeds, kunnen we u melden. Al was de start hoopgevend.

En dan bedoelen we de eerste bal van de wedstrijd, gebowld door onze Sem, waarmee gelijk een wicket werd gepakt. Maar helaas, meerdere huzarenstukjes werden tijdens het fielden niet getoond. Sterker nog, er werden te veel runs weggegeven door soms wat onhandige acties.

De gastheren lepelden met speels gemak en onder een hoop verbaal kabaal 257 runs in de boeken. Als snel werd duidelijk het een onmogelijke opgave was om die score te overtreffen, al hadden we natuurlijk wel Merle en Annemarijn als versterking in de gelederen. Het was voor de meisjes echt geen doen de boel nog te redden. Ook zij zagen dat Jens op de eerste bal van de (tweede) inning uit ging, waarmee direct wat onrust in de ploeg en ontzag voor de tegenstander groeide.

Eigenlijk bleef iedereen daarna onder de maat. Alleen Sem (15) hield nog knap stand en leverde de hoogste bijdrage aan het totaal van 75. Dat werd door veel jongens niet gezien omdat ze meer interesse toonden in verdwaalde golfballen dan in de verrichtingen van hun teamgenoten. Dat moet/mag volgende week anders.

Verder nog vermeldenswaardigheden?

Ja!Louis (de vader van Max) liep stage bij gediplomeerd scoorster Karine (de moeder van Jens).

Rob (de vader van Sem) zat gezellig met een parkietje in een kooitje op de bank.

Een bank verder zaten Jan (de vader van Ivan), Wim (de vader van Annemarijn) en Rob (de vader van Merle) naast elkaar. Wat is daar bijzonder aan? Niet veel; alleen dat er voor 150 jaar op een rijtje zat.

De lunch bij Sparta bestond dit keer uit patat en kaassoufflé en dat beviel de jongens en meisjes wel. Luuk (de vader van Jelte) heeft het einde niet meer meegemaakt. Hij moest naar Spangen om het andere Sparta aan te moedigen.

See you next week!

banner 0
Jeugdkamp 2018 inschrijving sluit bijna!

De inschrijving voor jeugdkamp gaat bijna sluiten! Nog twee weekjes!

Wil je weten wie er al mee gaan, kijk dan hier: http://excelsior20jeugdkamp.nl/index.php?link=Wiegaanmee
Schrijf je dus snel in voor dat het te laat is!

Foto's
banner 1
Along the boundary (2)
b-along-the-boundary-2-b (7499) afbeelding

We beginnen de tweede aflevering van deze onvolprezen rubriek met de boodschap in verband met de wet op de privacy geen volledige namen in deze rubriek te vermelden. Dat u het weet.

Gelijk maar de handen schudden en (denkbeeldige) zoenen uitdelen: onze cijfermeisjes Marjon van T., Lidia S. en Karine V. hebben het examen van de scoringscursus succesvol afgelegd. Dames: van harte proficiat!

En dan snel over naar een huishoudelijke mededeling van de manager algemene zaken van de chaletcommissie. Fietsen en scooters moet u stallen op de daarvoor aangewezen plekken: bij het bruggetje achter de oefenkooien of in 'het laantje van PPSC'.

Op laatstgenoemde locatie is het verboden de tweewielers voor het toegangshek te plaatsen (dit ivm vrijhouden voor hulpdiensten). Zet uw tweewieler neer in de grasstrook aan de korte kant van kunstgrasveld. De chaletcommissie dankt u voor de medewerking.

Wij van ATB blijven het raar vinden dat bij afgelaste/ verregende cricketwedstrijden toch punten worden uitgedeeld, of beter gezegd: de punten worden verdeeld. Volgens ons van ATB gebeurt dat alleen bij cricket.

Ons eerste elftal slaagde er zondag in Amsterdam zodoende dus niet in afstand te nemen van medekoploper Dosti. De gastheren kwamen nog wel aan batten toe, maar daar bleef het dankzij Pluvius dan ook bij. Dag zondag!

Voor komende zaterdag staat de topper tegen VOC op het programma. Plaats van handelen: cricketground Thurlede. Toegang gratis. Tweede Pinksterdag gaan we naar Den Haag voor het duel tegen Quick.

We nemen u op deze plek toch maar even mee terug naar Hemelvaartsdag. Het leek voor het eerste elftal een makkie te worden, maar de staart van VRA kwispelde nog even flink. Kortom; het werd een lange cricketdag met een fantastische overwinning.

Het terras zat gezellig vol, Ida R. deelde zoute kaakjes uit en het zonnetje zorgde er voor dat de buitenbar weer in gebruik werd genomen.

Sommige verwende terrasklanten verklaarden graag een bittergarnituur of een kroketje te willen nuttigen, maar daar doet de chaletcommissie niet aan. ,,We hebben tosti's,'' was het kordate antwoord van achter de bar.

Die gingen dan ook als warme broodjes over de toonbank. Barman René S. heeft er op Hemelvaartsdag zo veel staan smeren dat hij vreesde er een tosti-arm aan over te houden.

Met name Cees S. liet zich de goudbruine rakkers goed smaken. Hij werkte er twee achter elkaar weg. ,,Als ik bij de voetbal bardienst draai kan je kiezen uit tosti-Hawaii, een gewone tosti of een vlamtosti'', pochte Ceessie. ,,Wij hebben ook vlamtosti's'', reageerde de barman. ,,Dan krijg je er een aansteker bij.''

Geluksvogels konden overigens wel een triootje pindasaus scoren. Chaletkok Jos H. had nog wat balletjes gehakt over van de lunch voor de cricketers en die werden daarom maar in de verkoop gedaan. Ouwe scharrelaar die Jos.

In een poging nieuwe barleden te werven werd ook aandachtig toeschouwer Marco B. benaderd. ,,Nee hoor, daar begin ik niet aan'', zei Beukie. ,,Dan gaat mijn Hugo Boss-kleding naar de tosti's ruiken.''

Frans B., de vader van Rob en Wim B., kwam Hemelvaartsdag ook weer eens lang op Thurlede. Volgens ons van ATB was hij al een tijdje niet meer geweest. ,,Wat een mooi veld!'' riep hij uit toen hij het terrein opstapte.

Wij van ATB moeten even wat rechtzetten. In de vorige aflevering meldden we dat het damesteam in nieuwe outfits van een sponsor aantraden. Bleek het gewoon hun oude kloffie te zijn. Volgens ingewijden zijn de nieuwe tenues nog onderweg. ,,Ze zijn ergens in Spanje nu'', liet Jolanda H. weten. We horen het wel als de pakkies binnen zijn.

's Avonds na het gezellig samenzijn na de wedstrijd tegen VRA ging Ben Z. vrolijk op de fiets op huis aan. Hij zag echter de anti-fietshekken aan de zijkant van de voetbalkantine over het hoofd en klapte er vol op. Een ooggetuige meldde dat Ben met de schrik vrij is gekomen.

Vrijdag was er een cricketmiddag voor de jeugd U13. Sport, spel en quizvragen werden met elkaar afgewisseld. Het meest vermeldenswaardig was één van de quizvragen, tipte Luuk K. met een brede grijns op z'n gelaat ons van ATB.

De vraag was: 'Wie hoort in dit rijtje niet thuis?Bart K., Luuk K., Joost K. of Gijs K.?'' Eén van de jongens was resoluut met zijn antwoord: ,,Joost. Want die is anders geaard." Voor wie 'm niet snapt: zie Youtube….Lawineboys.

Hilariteit zondagochtend along the boundary bij Under 15. Eric en Teuntje V. kwamen tijdens de wedstrijd tot de ontdekking dat ze Moederdag helemaal vergeten waren. Zoon Mel kwam wel met een verrassing: hij timmerde in de gewonnen wedstrijd tegen VCC 28 runs bij elkaar.

Rob en Mariska L., zij uit het damesteam, hadden het afgelopen weekeinde maar druk met verjaardagen en uitjes. Het ging Rob zaterdag allemaal wat boven zijn pet. Hij arriveerde op de verjaarspartij van Edwin en Tsjeng M. zonder cadeaus. Er werd nog maar een ritje naar huis gemaakt en om de fles drank en gevulde envelop op te halen.

De Mannen Van De Vrijdagavond spelen vrijdagavond hun eerste pot tegen een team van AD-journalisten, dat de opstelling pas zo laat mogelijk bekend maakt. Kennelijk zijn de heren van de vrijdagavond niet helemaal gerust op een goede afloop en doken ze daarom afgelopen vrijdagavond even de kooi in om de stramme ledematen alvast wat los te gooien.

ATB is altijd in vorm!

Excelsior'20 JO13-1 - Smitshoek JO13-2 - 3 - 2

Na een lange periode zonder wedstrijd op zaterdag of wedstrijden waar niet veel in gebeurde is er nu eindelijk weer eens een verslag. En dit wordt een hele mooie, want de D1 heeft afgelopen zaterdag ook een hele mooie wedstrijd neergezet! Wat er zo mooi aan was zal ik jullie vertellen..

Om te beginnen was daar het prachtige weer, het was een ideale voetbaldag: windstil en een mooie temperatuur. Het leek wel zomer en helaas begonnen onze jongens ook zo aan de wedstrijd, met de zomer in hun bol. Al bij de warming-up probeerde trainer Joeri ze op scherp te zetten, maar dit lukte niet bij iedereen. Om het middenveld nóg iets beter hun best te laten doen hebben de trainers iets bedacht, vandaag was er een wedstrijd ín de wedstrijd. De middenvelder met de meeste succesvolle passes zou na afloop een prijs krijgen van trainer Joeri. We gingen van start en dit gebeurde in de volgende opstelling: Shiven - Jens, Jan vd Berg, Jelte, Jan Fellinger - Rajan, Ayoub, Mo - Alihan, Mirza, Stefan.

In de eerste minuten leek het er totaal niet op dat er een warming-up was geweest. De helft van het team liep nog te slapen en al snel raakten Jan F. en Jens geblesseerd. Gelukkig zaten Youssef en David op de bank en zij moesten al na 10 minuten allebei invallen. De gehele eerste helft verliep eigenlijk een beetje hetzelfde: een zwak excelsior'20 kon geen potten breken tegen een sterke Smitshoek. We gingen dan ook de rust in met een 2-0 achterstand. In de rust is er gezegd dat met name de inzet beter moet en dat er écht iets moet veranderen, anders heeft de hele tweede helft geen zin meer.

Om eerlijk te zijn hadden de trainers weinig vertrouwen in de tweede helft, maar dat bleek volledig ten onrechte. Wat een goede tweede helft was dit zeg! Alles wat er fout ging in de eerste helft ging goed in de tweede: Iedereen werkte hard, passes kwamen aan, we creëerden veel kansen en verdedigden met zijn allen. Zelfs Jens, die nog op de bank zat met zijn blessure, wilde zo graag meedoen dat hij bijna wilde ingooien op de helft van de tegenstander (dat is toch zijn specialiteit: de verre inworp ;)). Uiteindelijk leverde deze wedstrijd een 3-2 overwinning op, wat we hebben verdiend op basis van de tweede helft. De trainers willen nog even een speciaal compliment maken naar Alihan, die het team op sleeptouw nam in de tweede helft door keihard te werken en zijn directe tegenstander helemaal zoek te spelen.

Laten we de laatste paar wedstrijden allemaal spelen zoals deze tweede helft!

Joeri, Juriaan & Stuart

Wedstrijdverslag van: Excelsior'20 JO13-1 - Smitshoek JO13-2
Datum:
Locatie: thuis
Uitslag: 3 - 2

banner 2
ad02.jpg
Wedstrijd Wedstrijdverband Aanvang Terrein Uitslag Wed. nr.
Excelsior'20 JO19-1 - Sportclub Monster JO19-1 1e klasse - 4 19-05-2018 14:00 thuis 153059
Excelsior'20 JO19-2 - VFC JO19-3 3e klasse - 7 19-05-2018 11:30 thuis 122030
Rotterdam United JO17-1 - Excelsior'20 JO17-1 1e klasse - 4 19-05-2018 13:00 uit 148562
Excelsior'20 JO17-3 - VFC JO17-4 5e klasse - 10 19-05-2018 14:00 thuis 147725
Sportclub Monster JO15-1 - Excelsior'20 JO15-1 1e klasse - 2 prom. 19-05-2018 10:30 uit 148654
AGE-GGK JO15-1 - Excelsior'20 JO15-2 3e klasse - 10 16-05-2018 19:30 uit 119694
Excelsior'20 JO15-4 - Hillegersberg JO15-3 5e klasse - 13 16-05-2018 19:30 thuis 138946
Excelsior'20 JO15-4 - PPSC JO15-3 5e klasse - 13 19-05-2018 16:00 thuis 138947
Rotterdam United JO13-1 - Excelsior'20 JO13-1 1e klasse - 1 prom. 16-05-2018 19:00 uit 127346
Excelsior'20 JO13-1 - Nieuwenhoorn JO13-1 1e klasse - 1 prom. 19-05-2018 10:00 thuis 127337
Excelsior'20 JO13-2 - CWO JO13-1 2e klasse - 1 19-05-2018 08:30 thuis 121645
Excelsior'20 JO13-5 - Kethel Spaland JO13-5 8e klasse - 4 16-05-2018 18:30 thuis 146882
Excelsior'20 JO13-5 - Rotterdam United JO13-4 8e klasse - 4 19-05-2018 08:30 thuis 146881
Excelsior'20 JO11-3 - BVCB JO11-4 5e klasse - 7 19-05-2018 10:30 thuis 144762
Excelsior'20 JO11-4 - Zwaluwen JO11-2 4e klasse - 1 16-05-2018 18:30 thuis 125631
MVV '27 JO11-4 - Excelsior'20 JO11-5 8e klasse - 8 16-05-2018 18:30 uit 119173
Excelsior'20 JO11-5 - HWD JO11-3 8e klasse - 8 19-05-2018 08:30 thuis 119150
VFC JO11-6 - Excelsior'20 JO11-6 6e klasse - 3 16-05-2018 18:00 uit 149176
Soccer Boys JO11-5 - Excelsior'20 JO11-7 7e klasse - 9 19-05-2018 09:45 uit 137457
PPSC JO11-1 - Excelsior'20 JO11-8 7e klasse - 16 19-05-2018 08:45 uit 129044
Excelsior'20 JO8-1 - SVV JO8-1 1e klasse - 6 19-05-2018 09:30 thuis 120228
VFC JO8-5 - Excelsior'20 JO8-2 1e klasse - 12 19-05-2018 08:30 uit 127716
Leonidas JO8-1 - Excelsior'20 JO8-3 3e klasse - 8 19-05-2018 08:30 uit 148911
Spijkenisse JO8-5 - Excelsior'20 JO8-4 2e klasse - 3 19-05-2018 09:30 uit 136295
Excelsior'20 JO9-1 - SC Feyenoord JO9-1 Hoofdklasse - 3 19-05-2018 10:00 thuis 128534
HOVDJSCR JO9-1 - Excelsior'20 JO9-2 2e klasse - 1 19-05-2018 09:30 uit 146044
MSV '71 JO9-1 - Excelsior'20 JO9-3 3e klasse - 5 16-05-2018 18:00 uit 146020
Naaldwijk JO9-1 - Excelsior'20 JO9-3 3e klasse - 5 19-05-2018 10:00 uit 146007
Excelsior'20 JO9-4 - Spartaan'20 JO9-7 6e klasse - 4 19-05-2018 08:30 thuis 122342
Excelsior'20 JO9-5 - VDL JO9-3 7e klasse - 1 19-05-2018 08:30 thuis 118258
Excelsior'20 JG3 - Erasmus JG1 3e klasse - 1 19-05-2018 10:30 thuis 156292
GLZ Delfshaven 1 - Excelsior'20 1 2e klasse - D 20-05-2018 14:00 uit 24899
Antibarbari 3 - Excelsior'20 3 2e klasse - D 20-05-2018 14:45 uit 27342
Excelsior'20 4 - HWD 2 3e klasse - E 20-05-2018 11:00 thuis 26424
Excelsior'20 5 - Hillegersberg 2 3e klasse - C 20-05-2018 11:00 thuis 27123
Deltasport 4 - Excelsior'20 (za) 1 7e klasse - 13 16-05-2018 20:00 uit 77957
Zwaluwen 9 - Excelsior'20 (za) 1 7e klasse - 13 19-05-2018 13:15 uit 91309
Excelsior'20 (za) 2 - PPSC 5 8e klasse - 11 19-05-2018 14:00 thuis 92637
ad03.jpg
Wedstrijd Wedstrijdverband Aanvang Aanwezig Terrein Scheidsrechter Wed. nr.
SEP JO19-1 - Excelsior'20 JO19-1 1e klasse - 4 26-05-2018 15:00 n.t.b. uit 153090
Excelsior'20 JO17-1 - De Betrokken Spartaan JO17-1 1e klasse - 4 26-05-2018 14:00 n.t.b. thuis P. Vijfwinkel 148549
Excelsior'20 JO17-2 - VFC JO17-5 3e klasse - 3 26-05-2018 11:30 10:45 thuis Barry Schoenmakers 154523
Capelle JO17-3 - Excelsior'20 JO17-3 5e klasse - 10 26-05-2018 13:30 12:15 uit 147672
Den Hoorn JO17-7 - Excelsior'20 JO17-4 6e klasse - 4 26-05-2018 14:30 13:15 uit 147739
Excelsior'20 JO15-3 - Oude Maas JO15-1 3e klasse - 11 23-05-2018 19:30 18:45 thuis Mike Wigman 138740
Kethel Spaland JO15-2 - Excelsior'20 JO15-3 3e klasse - 11 26-05-2018 11:00 09:45 uit 138758
TOGB JO15-10 - Excelsior'20 JO15-4 5e klasse - 13 26-05-2018 10:15 09:00 uit 138935
TOGB JO15-6 - Excelsior'20 JO15-5 4e klasse - 2 26-05-2018 11:15 10:00 uit 122619
Excelsior'20 JO13-1 - Rozenburg JO13-1 1e klasse - 1 prom. 24-05-2018 18:30 n.t.b. thuis Rene Lubach 127339
RVVH JO13-1 - Excelsior'20 JO13-1 1e klasse - 1 promo. 26-05-2018 10:15 n.t.b. uit 127358
TOGB JO13-2 - Excelsior'20 JO13-2 2e klasse - 1 26-05-2018 09:45 08:30 uit 121693
Zwaluwen JO13-4 - Excelsior'20 JO13-3 5e klasse - 5 23-05-2018 18:30 17:15 uit 137941
Excelsior'20 JO13-4 - Poortugaal JO13-4 6e klasse - 5 26-05-2018 11:00 10:15 thuis Mike Wigman 125998
Pernis JO13-2 - Excelsior'20 JO13-5 8e klasse - 4 26-05-2018 10:00 08:45 uit 146897
Soccer Boys JO13-4 - Excelsior'20 JO13-6 8e klasse - 8 24-05-2018 18:30 17:15 uit 138392
Excelsior'20 JO13-6 - DSO JO13-10 8e klasse - 8 26-05-2018 08:30 07:45 thuis Mario Snieder 138350
Excelsior'20 JO11-1 - OVV JO11-1G 1e klasse - 4 23-05-2018 18:30 17:30 thuis 136974
Excelsior'20 JO11-1 - Victoria'04 JO11-1 1e klasse - 4 26-05-2018 09:30 09:00 thuis 136980
VFC JO11-2 - Excelsior'20 JO11-2 2e klasse - 1 26-05-2018 09:45 08:45 uit 154041
Sparta (AV) JO11-3 - Excelsior'20 JO11-3 5e klasse - 7 26-05-2018 08:30 07:30 uit 144775
Excelsior'20 JO11-4 - Victoria'04 JO11-2 4e klasse - 1 23-05-2018 18:30 18:00 thuis Jeroen van Barneveld 125630
SVV JO11-3 - Excelsior'20 JO11-4 4e klasse - 1 26-05-2018 09:00 08:15 uit 125615
Zwaluwen JO11-6 - Excelsior'20 JO11-5 8e klasse - 8 26-05-2018 08:30 07:30 uit 119167
CWO JO11-2 - Excelsior'20 JO11-6 6e klasse - 3 22-05-2018 18:30 17:30 uit 149183
Excelsior'20 JO11-6 - VDL JO11-7 6e klasse - 3 26-05-2018 08:30 08:00 thuis 149151
Excelsior'20 JO11-7 - BVCB JO11-8 7e klasse - 9 26-05-2018 09:30 09:00 thuis Tom Post 137435
Excelsior'20 JO11-8 - Zestienhoven JO11-8 7e klasse - 16 26-05-2018 08:30 08:00 thuis Mari Dingenouts 129015
DVO '32 JO8-1 - Excelsior'20 JO8-1 1e klasse - 6 26-05-2018 09:00 08:00 uit 120204
Excelsior'20 JO8-2 - Zwaluwen JO8-1 1e klasse - 12 26-05-2018 09:30 09:00 thuis 127704
Excelsior'20 JO8-3 - VFC JO8-6 3e klasse - 8 26-05-2018 08:30 08:00 thuis 148893
Excelsior'20 JO9-1 - Fc Vlotbrug Abel cup 23-05-2018 18:30 n.t.b. thuis
HBSS JO9-1 - Excelsior'20 JO9-1 Hoofdklasse - 3 26-05-2018 08:30 07:45 uit 128532
Excelsior'20 JO9-2 - Leonidas JO9-1 2e klasse - 1 26-05-2018 08:30 08:00 thuis 146057
Meeuwenplaat JO9-3 - Excelsior'20 JO9-4 6e klasse - 4 26-05-2018 08:30 07:30 uit 122326
RDM JO9-2 - Excelsior'20 JO9-5 7e klasse - 1 26-05-2018 09:00 08:00 uit 118236
Katwijk JG1G - Excelsior'20 JG2 2e klasse - 1 26-05-2018 09:30 08:15 uit 156272
Westlandia 2 - Excelsior'20 2 Hoofdklasse - A 24-05-2018 20:00 n.t.b. uit Karagantcheff, V.V. 26746
Excelsior'20 2 - Quick 2 Hoofdklasse - A 27-05-2018 11:00 n.t.b. thuis S.S. Gajadien 27729
Excelsior'20 (za) 1 - Spijkenisse 7 7e klasse - 13 26-05-2018 14:00 13:15 thuis 93225
Excelsior'20 (za) 2 - DVO '32 4 8e klasse - 11 22-05-2018 19:30 18:45 thuis 158676
Excelsior'20 (za) 2 - SVS 9 8e klasse - 11 26-05-2018 14:00 13:15 thuis 75955
ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg