registreren

Medisch

Beste spelers, ouder(s)/verzorger(s),

Met elkaar zijn we elke week bezig om onze voetbalclub te verbeteren en onze focus te verbeteren. Zoals ieder jaar veranderen er zaken en probeert RKSV Excelsior'20 door middel van deze veranderingen de voetbalclub nog verder te professionaliseren.

Dit alles om voor u en uw kind een zo goed mogelijke basis te leggen om topvoetbal te kunnen bedrijven. Zo ook weer komend seizoen. Excelsior'20 en Sportmedisch Centrum Nieuw Rotterdams Peil (NRP) zijn een samenwerkingsverband aangegaan om u en uw kind op een zo goed/hoog mogelijk niveau te laten presteren.

Blessurepreventie:

RKSV Excelsior'20 heeft een nieuw blessurepreventie systeem geadopteerd, wat o.a. ook wordt gebruikt bij voetbalclubs Ajax en Manchester United. Dit heeft tot gevolg dat er gedurende het jaar een aantal testmomenten zullen gaan plaatsvinden. Er wordt per speler een persoonlijk profiel gemaakt (senioren, A en B spelers indien gewenst, de leeftijden hieronder komen ivm groei enz. hiervoor nog niet in aanmerking), waarbij het blessurerisico in kaart wordt gebracht. Heeft uw als speler of kind regelmatig last van enkel, knie of rugklachten?

Dan zal er een preventief oefenschema gemaakt worden om zo het risico op blessures te verminderen. Krijgt uw kind gedurende het seizoen een blessure (wat de beste natuurlijk kan overkomen) dan is er een benchmark beschikbaar voor het 'Return-to-Play' moment, aangezien we die gegevens uit de initiƫle test beschikbaar hebben. Dit zal betekenen dat er minder terugkerende blessures zullen zijn. Door inzicht te hebben in de lichamelijk sterke en zwakke punten is het mogelijk de zwakke punten te verbeteren om zo tot een topprestatie te komen.

Op deze manier proberen we drie dingen te bereiken:

het totaal aantal blessures te minimaliseren recidiverende (terugkerende) blessures af te laten nemen het prestatieniveau te verhogen

Zorgverzekering:

Kinderen tot 18 jaar hebben een aantal fysiotherapeutische behandelingen in het basispakket die we kunnen gebruiken dit allemaal mogelijk te maken. Dit kost u niets, zelfs niet indien u alleen 'basis' verzekerd bent en gaat ook niet ten kosten van uw verplichte eigen risico. NRP zal de kosten direct declareren bij de zorgverzekeraar en zal ook direct vergoed worden door de zorgverzekeraar, dus daar merkt u niets van.

Vragen:

Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Gert-Jan van Hattem, fysiotherapeut bij Sportmedisch Centrum Nieuw Rotterdams Peil. Hij is te bereiken per telefoon op 010 462 2010 of per mail op gert-jan@smc-rdam.nl.

Sportmedisch Centrum Nieuw Rotterdams Peil en RKSV Excelsior'20 gaan er samen voor om uw kind een seizoen lang op topniveau te kunnen laten presteren!

Met sportieve groeten,

Dave van der Linde en Gert-Jan van Hattem fysiotherapeut

===========================================================================================================

Informatie over Sportmedisch Centrum Nieuw Rotterdams Peil

Sportmedisch Centrum Nieuw Rotterdams Peil (NRP) is een centrum waar verschillende (para)medische expertises samenwerken om sport- en bewegingsgerelateerde problemen te verhelpen. NRP richt zich op sporters van alle niveaus, die zichzelf willen verbeteren, willen terugkeren op het oude niveau of die blessurerisico's willen minimaliseren.

Dit doen we middels inspanningstesten, sportmedisch onderzoek, (sport)revalidatie, (sport)fysiotherapie en het wetenschappelijk gevalideerd in kaart brengen van blessurerisico. Daarnaast kent het NRP geen wachttijd en streven we naar een nauwkeurige diagnostiek met dito behandeling.

NRP heeft een uitgebreid medisch netwerk opgebouwd waarin wordt samengewerkt met medisch specialismen zoals: Orthopedie, Traumatologie en de afdeling Sportgeneeskunde uit het Erasmus MC, Medinova Kliniek Zestienhoven en het Vlietland ziekenhuis. (Sport)Fysiotherapeuten, manueel therapeuten, sportartsen, sportdiƫtist, en sportpsycholoog werken samen om u zo snel mogelijk weer terug te laten keren in uw sport na een blessure. Onze sportarts is beschikbaar voor consulten en (sport)medische onderzoeken.

We zijn trots op onze samenwerking met algemeen chirurg en medeoprichter C.H.J. van Eijck, clubarts bij Feyenoord en orthopeed M.P. Heijboer, stafarts van het Nederlands elftal. Orthopeed M.P. Heijboer heeft maandelijks zijn eigen spreekuur bij het Sportmedisch Centrum Nieuw Rotterdams Peil.

Daarnaast begeleiden medewerkers van het NRP onder andere het Davis Cup Team, het Watersportverbond en team Sailing Holland (Brunel) in de Volvo Ocean Race.

Het NRP is een door de SCAS en FSMI gecertificeerde Sportmedische Instelling zodat uw zorg vanuit de zorgverzekering vergoed wordt. NRP heeft zorgcontracten met alle zorgverzekeraars.

Beheerder(s) van deze pagina: